^powrót na początek

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Informacje dla druhów

Przekaż 1,5% swojego podatku (zgodnie z najnowszymi przepisami to już nie 1% jak to miało miejsce w poprzednich latach a 1,5%) na doposażenie w sprzęt ratowniczo gaśniczy OSP Lipiny Dolne. Wpisz w swój pit nr KRS 0000 116 212 oraz adres OSP Lipiny Dolne 95A, 23-423 Potok Górny Z zebranych w ten sposób funduszy nasi druhowie zakupią sprzęt, który może być potrzebny właśnie Tobie.

Zostań sponsorem OSP Lipiny Dolne, wpłać na nasze strażackie konto 54 9637 1011 2002 1001 9399 0001 dowolna kwotę z dopiskiem "darowizna na cele statutowe"

Today23
Yesterday35
This week279
This month58
Total218538
czwartek, 02, luty 2023 21:43
Powered by CoalaWeb

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.

Walne zebranie sprawozdawcze za 2013 rok

Dnia 01.02.2014 roku o godzinie 18 w remizie OSP w Lipinach Dolnych odbyło się coroczne zebranie sprawozdawcze za 2013 rok.

Swoją obecnością zaszczycili nas:

- Wójt gminu Potok Górny a zarazem Prezes O/G ZOSP RP dh Edward Hacia

- V - ce Prezes O/G ZOSP RP dh Julian Grabias

- V - ce Prezes O/G ZOSP RP dh Stanisła Bucior

- Przewodnicząca Rady Gminy Potok Górny pani Maria Waliłko

- Specjalista d/s budownictwa pan Tadeusz Deryło

- Sołtys Lipin Dolnych pan Marian Krupa

- Rady powiatowy pan Jan Dudek

Otwarcia zebrania oraz przywitania przybyłych gości dokonał prezes OSP Lipiny Dolne dh Paweł Dudek. Na prowadzącego zebranie jednogłośnie wybrany został nasz druh Julian Grabias. W dalszej części obrad, kolejno swoje sprawozdania odczytali: Prezes OSP, V-ce komendant dh Ryszard Bzdyra, Prezes sekcji sportowej dh Rafał Sarzyński, Skarbnik dh Mazurek Andrzej oraz Przewodniczący Komisji Rewizyjnej dh Michał Waliłko. Po przedstawieniu sprawozdań z działalności głosowano nad udzieleniem absolutorium dla Zarządu, które zostało przegłosowane jednomyślnie.

Na wlanym obecnych było 50 osób. Przyjęto 5 nowych członków.

Głównymi sponsorami zebrania byli: Julian Grabias, Maria Waliłko oraz Waldemar Buza

Ponadto radny powiatowy Jan Dudek darował straży kwotę 1000 zł na zakup brakującego sprzętu na wyposażenie Forda oraz mieszkaniec Lipin Dolnych, który pragnie pozostać anonimowy (wtajemniczeni strażacy wiedzą o kogo chodzi) ofiarował naszej jednostce 1100zł, te pieniądze również w całości przeznaczone będą na zakup specjalistycznego sprzętu.

Serdeczne podziękowania dla wszystkich sponsorów.

Podziękowania należą się również dla pań, które przygotowały poczęstunek tj. Magdalena Dudek, Anna Zwolak oraz Beata Bzdyra.